Theme License is not active! Please Activate it now to get started or if you don't have one - Buy it now.
345: Vattenfall 51/365
365 FOTON 2021

345: Vattenfall 51/365

Götaforsliden

Efter vi hade varit på promenad i Pixbo så stannade vi till vid Kvarnby och tittade på  Götaforsliden. De sista åren har det ständigt varit rörigt här då de har rivit gamla fabriker runt om kring. Visst! Jag förstår att man inte kan bevara allt, men att smäcka upp höga lägenhetskomplex mitt i allt ser bara konstigt ut och området har förlorat en hel del av sin  charm.

Götaforsliden

Den enda bevarade kvarnen, uppförd 1858, ligger vid Götaforsliden. Mölndals kvarnby är utpekat som ett kulturhistoriskt riksintresse.  Kvarnbyns område med sin genuina karaktär bjuder på flera arrangemang under året och det finns flera informationsskyltar på platsen. Fallhöjden är omkring 48 meter och på kvällstid är forsen upplyst och man kan uppleva vattnets vilda färd mellan de historiska fabriksväggarna.

Götaforsliden

Men det är otroligt att ha denna fors mitt i Mölndal. Visserligen har vi haft en rejäl vinter men det var ändå inte så mycket is som 2010 då det såg ut som Sibirien.  Det skall bli spännande att se hur det blir när det är klart runt forsen.

One Comment

Leave a Reply